På vej mod målet

Det er ved at være et stykke tid siden, at jeg skrev mit sidste indlæg her på bloggen – det er ellers ikke fordi, jeg har manglet noget at skrive om – jeg har bare ikke haft overskuddet til at få det gjort. Det er der naturligvis flere grunde til – Dels har jeg haft meget travlt på arbejdet igennem en længere periode, og dels har jeg gået og forholdt mig til mange aspekter i forhold til min beslutning om at få Cochlear Implant (CI), og derfor føler jeg ikke engang, at jeg kan bruge min fritid på at få “ladet op” på samme måde, som jeg plejer. Resultatet af alt dette er, at jeg går rundt og føler mig træt, stresset og godt og grundigt stiv i nakken 😉

Det, der har fyldt mest i mine tanker i forhold til CI, er spørgsmål, som jeg dybest set ikke kan få et endegyldigt svar på. Det er f.eks. spørgsmål som:

  • Hvornår skal jeg opereres?
  • Hvordan kommer jeg til at opleve forløbet?
  • Hvordan bliver det at være døv i 3-5 uger?
  • Hvordan kommer genoptræningen til at gå?
  • Hvor hurtigt kan jeg vende tilbage til en normal dagligdag?
  • Hvor meget bedre kommer min hørelse til at blive, og hvad kommer det til at betyde for mig?

Det er alt sammen nogle ret “store” spørgsmål, og når jeg går med alle disse spørgsmål samtidig med, at der er rigtig travlt på arbejdet, så er det ikke så mærkeligt, at jeg kommer til at føle mig stresset. I praksis betyder det, at jeg går rundt med en følelse af ikke rigtig at have nogle pauser, for min hjerne er “på” i alle de vågne timer. Men når det så er sagt, arbejder jeg meget på at få min hjerne til at koble af ved at forholde mig til andre ting – det kunne være ved, at se fjernsyn, se musikvideoer, gå en tur eller læse en bog. Men jeg vil ikke skubbe det helt i baggrunden, for jeg føler også det er vigtigt at forholde sig til alle de ting, der gør, at jeg glæder mig, eller føler mig nysgerrig, bekymret og nervøs. Det er således svært for mig at undgå at føle mig stresset, udkørt, træt og tømt for energi – Nøj hvor jeg glæder mig til at kunne holde juleferie 🙂

Alle undersøgelser er på plads

Siden sidste indlæg her på bloggen har jeg været til en CT-skanning og en Vestibulær-undersøgelse (balancetest). Begge disse undersøgelser gik godt, og jeg er pt. kaldt ind til en opfølgende samtale d. 2. januar, hvor jeg forventer at få mere klarhed over, hvornår operationen vil blive.

Min CT skanning fandt sted en mandag aften – de har udvidede åbningstider – og selve undersøgelsen er der ikke så meget at fortælle om. Jeg var fremme 25 minutter før tid, og blev kaldt ind med det samme (uden at melde ankomst). Jeg lå bare på en briks og blev kørt ind i skanneren. Selve undersøgelsen tog kun 2 minutter. Svaret på hvordan skanning gik, fik jeg først efterfølgende i et brev. I mit brev stod der bare, at “skanningen viser helt normale forhold”.

Vestibulær undersøgelsen skulle foretages ved min egen ørelæge. I den første del af undersøgelsen skulle jeg lave forskellige balance relaterede øvelser. Det kunne f.eks. være ved at stå og holde balancen med lukkede øjne, eller ved at ryste på hovedet mens lægen ser på hvor hurtigt øjnene falder til ro bagefter. I den anden del af undersøgelsen sprøjter man henholdsvis varmt og koldt vand i ørene. Dette gøres imens der tages tid på, hvor hurtigt man er til at blive svimmel på grund af temperaturændringen i øret. Testen foretages på begge ører på skift, og man sammenligner forskellen i tid på de fire tests (2x varmt og 2x koldt vand). I de tre tests fik jeg en tid på 2.10, og i den sidste fik jeg 2.05 – en forskel på 5 sekunder. Min ørelæge kunne fortælle, at op til 20 sekunder betragtes som en normal balancesans – med andre ord fejlede min balance ingen ting. Grunden til, at man laver denne undersøgelse, er, at man gerne vil vide, hvordan balancesansen er inden operationen – hvis der skulle blive problemer med balancen bagefter, kan man således bedre vurdere, om det skyldes operationen eller et tidligere problem.

Næste skridt?

Det næste skridt i mit forløb er, at jeg skal til en samtale med en hørekonsulent på torsdag. Hørekonsulenten er den person, der vil skulle stå for mit genoptræningsforløb. På mødet får jeg en masse at vide om genoptræningsforløbet, og hvad det vil sige at have CI. Ud over selve genoptræningsforløbet kan man, hvis man ønsker det også få hørekonsulenten ud på sit arbejde og fortælle om forløbet, og hvad det vil sige at have CI. Det er et møde, jeg glæder mig rigtig meget til.

Efter juleferien skal jeg snakke med en ørelæge på høreklinikken d. 2. januar. Ifølge det brev jeg har fået, er der tale om en opfølgende samtale. Jeg går ud fra, at mødet skal gå med de den sidste snak og afklaring, inden operationen kan finde sted. Jeg forventer desuden at få mere at vide, om hvornår operationen kan finde sted på dette møde.

Men hvornår bliver jeg så opereret?

Ja her må vi til at gætte. Så vidt jeg kan se bliver det lige i starten af det nye år. Det passer meget godt med de udmeldinger, jeg har fået om forløbet, men jeg kan jo reelt ikke vide, om det bliver i januar eller februar. Men nu bliver det lidt sjovt…

Min mor har for nyligt været til et kursus, hvor der blev lagt et personligt horoskop til alle deltagerne. Da det blev min mors tur, sagde hende, der lavede horoskopet, at hun kunne se, at min mor havde børn, og at der for det ene barns vedkommende var gang i noget stort, hvor beslutningen var blevet taget. Det var så vidt hun kunne se noget, der ville betyde store ændringer for dette barn. Det er helt ufatteligt for mig, hvordan denne astrolog har kunnet give så rammende en beskrivelse uden at kende mig eller min mor på forhånd.

Astrologen sagde i øvrigt også, at når hun kiggede på de ting, hun kunne se, så ser det ud som om, at den beslutning der er taget, vil blive effektueret omkring d. 14. januar.

Så hvem ved, måske jeg skal opereres den 14. januar eller umiddelbart derefter?

Glædelig jul 🙂

Comments

comments