Indkaldelse til operationen

Nu er det endelig ved at blive min tur! I fredags fik jeg langt om længe et brev om indkaldelse til operationen, som er planlagt til at finde sted d. 28. februar. Jeg kan dog være så heldig, at de vil kalde mig ind til en tidligere operation i det tilfælde, at der kommer et afbud.

Det er rigtig fedt endelig at have fået en konkret “deadline” for, hvornår jeg vil få min operation. Det har været nogle hårde uger, siden jeg var på høreklinikken d. 2. januar. I hele perioden fra den dag og frem til i fredags, har jeg flere gange om dagen gået og været ekstremt spændt på, om brevet med indkaldelsen ville ligge i min postkasse, når jeg kom hjem fra arbejde – det var meget nervepirrende ikke at have et konkret tidspunkt. Men nu har jeg så fået et konkret tidspunkt i slutningen af februar – det er dejligt, men jeg synes omvendt også, der er MEGET lang tid til den dato – jeg vil jo helst bare have det hele overstået hurtigst muligt.

Forviring om vandtæt CI-løsning

I ventetiden har jeg haft lidt mail korrespondance kørende med høreklinikken. Jeg fik en mail om, at jeg ikke ville kunne få den vandtætte processor gratis, og at jeg derfor skulle betale 16.000,- kr., hvis jeg ville have den. Det var naturligvis en stor skuffelse. Jeg skrev derfor en mail til høreklinikken for at høre, om der var nogen mulighed for at forhandle om prisen eller søge tilskud. Derudover gav jeg udtryk for, at processoren havde været en af grundende til, at jeg valgte apparater fra producenten Advanced Bionics. Det viste sig dog, at høreklinikken faktisk havde lavet en aftale om, at jeg skulle have den vandtætte processor ved siden af de processorer, som jeg skal bruge i dagligdagen. Aftalen var bare ikke blevet formuleret klart nok i deres papirer. Resultatet blev således, at jeg alligevel får den vandtætte processor uden at skulle betale de 16.000,-. Hold da op, hvor var jeg glad, da jeg fik det at vide 🙂

Projekt om patienternes oplevelse af CI forløbet

Jeg har, som tidligere nævnt her på bloggen, deltaget i Høreforeningens ungdomslejr et par gange. Det er et super arrangement, der virkelig skaber gode venskaber, og hvor man får mødt mange forskellige personer, der er i samme eller lignende situationer som en selv. På ungdomslejren er der flere, der har fået Cochlear Implant (CI) operationen, og det er nok derfor, jeg selv begyndte at overveje, om det kunne være noget for mig. En af de andre deltagere på ungdomslejren har fået CI operationen på begge ører. Han læser pædagogisk audiologi på Syddansk Universitet. Han og en studiekammerat er i fuld gang med et projekt, der handler om, hvordan patienterne oplever hele forløbet omkring CI operationen – både afklaringen og forløbet bagefter.

Jeg har valgt at deltage i dette projekt – hvilket betyder, at jeg vil blive interviewet et par gange i forløbet. Det første interview fandt sted i december. I dette interview gennemgik vi min hørehistorie, og tog derefter en grundig snak om hele min beslutningsproces og forløbet med forundersøgelserne.

Jeg synes, det var vildt fedt at tage denne dybdegående snak om hele forløbet. Det var en snak, som i høj grad afspejler mange af de tanker og refleksioner, jeg har præsenteret her på bloggen. Men det var også en lille smule grænseoverskridende på den gode måde, at skulle fortælle om de følelser, man gennemgår i de forskellige dele af processen. Jeg synes, det er fedt, at jeg med deltagelse i dette projekt kan give indblik i, hvordan forløbet opleves samtidig med, at jeg selv får behandlet mine tanker på en anden måde, end jeg ellers ville have gjort.

Comments

comments