3 dage til D-dag

Nu begynder det for alvor at blive spændende. Jeg sidder med en følelse af, at tiden går helt vildt hurtigt, for nu er der jo kun 3 dage til jeg skal under kniven. Jeg føler mig ikke nervøs for operationen, selvom sommerfuglene i maven næsten kunne indikere det modsatte 🙂

Jeg synes faktisk, at jeg glæder mig til operationen, for så er jeg jo kommet igang med hele forløbet. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil blive hårdt, men det er heldigvis på den gode måde – jeg har jo udsigt til at få en bedre hørelse. Det hårdeste bliver naturligvis de første dage efter operationen og de første 4-6 uger hvor jeg vil være helt døv. Men jeg føler mig egentlig rimeligt afslappet omkring det, for det bliver jo en mulighed for, at få koblet af og fordybe mig i andre ting. Så må tiden vise sig hvor meget det bliver til film uden lyd, spil, bøger eller gå og cykelture.

Journaloptagelse

For 1½ uge var jeg som tidligere nævnt til journaloptagelse på Odense Universitets Hospital. Det var et forholdsvist nemt overstået kapitel, for det drejede sig primært om, at de skulle have nogle helbredsoplysninger om mig. Det viste sig dog at der var sket lidt forvirring i kommunikationen mellem høreklinikken og sygehuset. Ørelægen troede kun, at jeg skulle have CI på det ene øre – så det var jo meget godt, at jeg her kunne pointere, at jeg skulle have operationen på begge ører.

Men herudover var der ikke så meget interessant ved denne journaloptagelse. Jeg skulle først snakke med en ørelæge og derefter med narkoselægen. Ørelægen kiggede mig i ører, næse og hals. Jeg fik taget mit blodtryk, men jeg fik ikke taget en blodprøve selvom det ellers stod i indkaldelsen. Narkoselægen fik et spørgeskema, som jeg havde udfyldt, og skulle således blot høre om mit helbred, og om der var ting jeg ikke kunne tåle.

Operationen

I forbindelse med operationen skal jeg faste inden, men jeg må godt drikke nogle former for væske frem til operationen. Det betyder som udgangspunkt, at jeg skal faste fra midnat, men hvis operationen først er sidst på dagen må jeg dog godt spise lidt morgenmad. Jeg ved endnu ikke hvornår på dagen jeg bliver opereret – det kan jeg først få at vide dagen før operationen. Jeg håber dog mest på at blive opereret om formiddagen, så jeg ikke skal vente for længe med sommerfugle mens jeg er sulten…

Efter operationen skal jeg have en overnatning på sygehuset, hvorefter jeg kan udskrives. I dagene lige efter operationen får jeg besøg af min mor, som har mulighed for at arbejde fra min lejlighed. Det er jeg rigtig glad for 🙂

I tiden efter operationen og frem til det tidspunkt hvor jeg får lyden tilsluttet, er jeg som nævnt døv – det er nok den tid, der er sværrest at forholde sig til. Jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal gå, og at jeg nok skal få tiden til at gå, men det er stadigvæk svært at forestille sig ikke at kunne høre noget som helst i så lang tid. Men jeg forestiller mig umiddelbart ikke, at der skal foregå det helt store – jeg regner f.eks. ikke med at skulle ud og besøge eller have en masse besøg, for jeg kan ikke rigtig forestille mig at begive mig i situationer, hvor der vil være lyd/tale, som jeg ikke har en chance for at høre – det vil nemt kunne komme til at føles meget grænseoverskridende.

Nej, hvor er det bare en spændende tid jeg går i møde – jeg glæder mig helt vildt – også til at fortælle mere om det 🙂

Comments

comments